Hur packar man glas och porslin vid flytt?

Att flytta kan vara en stressande upplevelse, särskilt när det gäller att packa känsliga föremål som glas och porslin. Dessa föremål kräver extra omsorg och uppmärksamhet för att säkerställa att de kommer fram till din nya bostad i ett stycke. I denna artikel kommer vi att gå igenom steg för steg hur du packar glas och porslin på bästa sätt för att minimera risken för skador.

Hur förbereder man glas och porslin för flytt?

Förberedelse är nyckeln till en framgångsrik flytt. Innan du börjar packa dina glas och porslin, se till att du har rätt förpackningsmaterial. Du kommer att behöva:

 • Starka flyttkartonger: Dessa kommer att ge det nödvändiga skyddet för dina känsliga föremål.
 • Förpackningspapper: Använd detta för att linda in varje föremål individuellt.
 • Bubbelplast: Detta ger extra skydd för särskilt känsliga föremål.
 • Tejp: Använd detta för att säkra förpackningspapper och bubbelplast.
 • Markörer: Använd dessa för att märka kartongerna så att du vet vad som finns i varje låda.

Hur packar man glas och porslin säkert?

När du har dina förpackningsmaterial redo, är det dags att börja packa. Här är några steg att följa:

 1. Sortera dina föremål: Börja med att sortera dina glas och porslin efter storlek och känslighet. Detta kommer att göra packningsprocessen mer organiserad.
 2. Linda in varje föremål individuellt: Använd förpackningspapper för att linda in varje föremål. För extra skydd, använd bubbelplast för särskilt känsliga föremål.
 3. Placera föremålen i kartongen: Placera de tyngsta föremålen längst ner i kartongen och de lättare föremålen ovanpå. Fyll eventuella tomrum med extra papper eller bubbelplast för att förhindra att föremålen rör sig under transporten.
 4. Tejpa och märka kartongen: När kartongen är full, tejpa igen den ordentligt och märka den med ”Fragile” och ”This Side Up” för att informera flyttgubbar om att hantera kartongen med omsorg.

Hur skyddar man glas och porslin under transporten?

Även om du har packat dina glas och porslin noggrant, är det viktigt att ta extra försiktighetsåtgärder under transporten. Här är några tips:

 • Placera de tunga kartongerna längst ner: För att förhindra att dina känsliga föremål krossas, bör du alltid placera de tunga kartongerna längst ner och de lättare kartongerna ovanpå.
 • Använd flyttfiltar: Om du har extra utrymme i flyttbilen, fyll det med flyttfiltar för att förhindra att kartongerna rör sig under transporten.
 • Kontrollera temperaturen i flyttbilen: Extrema temperaturer kan skada dina glas och porslin, så försök att hålla temperaturen i flyttbilen så stabil som möjligt.

Att packa glas och porslin för en flytt kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser och omsorg kan du säkerställa att dina känsliga föremål kommer fram till din nya bostad säkert och oskadade. Vår vi har flytthjälp i Växjö och kan hjälpa till med packning och flytt.  Lycka till med din flytt!